Onze ateliers

Er zijn inmiddels 17 ateliers aanwezig, waarvan de meesten grenzen aan de expositiehal. De ateliers zijn hoog en door de doorzichtige lichtlijnen komt veel natuurlijk licht binnen. Er zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd, zoals schilderen, beeldhouwen, keramiek, textiel en metaalkunst. Juist omdat er in veel verschillende disciplines wordt gewerkt is het leerzaam om bij elkaar mee te kijken en samen te werken. Het uitgangspunt is om elk jaar met alle atelierhouders een open weekend te organiseren. Afwisselend doen we mee met de ‘Kunst en Atelierroute Heerhugowaard’ of er is een eigen expositie van de kunstenaars. De ateliers variëren in grootte van ongeveer 34, 46, 62 en +/- 65 m2 waarvan de laatste 2 met een bovenverdieping. De ateliers hebben van drie kanten lichtinval. Ze zijn voorzien van (warm en koud) water en elektra, Ledverlichting en ingericht met een eenvoudig keukenblok en verwarming. Verder is er een gemeenschappelijke sanitaire ruimte, met toiletten en een douche. De ateliers worden uitsluitend op jaarbasis verhuurd, met drie maanden opzegtermijn. Ben je nieuwsgierig geworden en op zoek naar een eigen atelier? Momenteel zijn alle ruimten verhuurd, maar je kunt jezelf bij ons vrijblijvend op de wachtlijst laten zetten. Voor meer informatie over o.a. prijzen en lengte van de wachtlijst, neem gerust contact met ons op.

Nieuw aanbod op de Artfarm – Flexatelier!

Vanaf 1 oktober stellen wij een van onze ateliers beschikbaar voor flexibele verhuur. Heb je behoefte aan een inspirerende ruimte om ongestoord aan bijvoorbeeld je eigen kunst te werken, cursus te geven of coachingsgesprekken te voeren? Dan is dit wellicht de optie voor jou! We geven met dit flexatelier graag ruimte aan activiteiten ter bevordering van kunst, creatie, welzijn en inspiratie. 
We bieden een ruim en licht atelier van 62 M2, volledig ingericht en goed geoutilleerd. Een deel van de ruimte is voorzien van verplaatsbare werktafels met stoelen, geschikt voor het geven van een workshop tekenen of schilderen, met ruimte voor 12-16 personen. Daarnaast is een zithoek ingericht, geschikt voor een goed gesprek en coaching. Het atelier beschikt verder over licht, verwarming, een eigen keukenblok met koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker, serviesgoed en bestek. Wij voorzien de keuken standaard van koffie, thee, (poeder)melk en suiker. Schoonmaakspullen en keukendoeken zijn ook inbegrepen. Tot slot hebben we de ruimte voorzien van ruime lockerkasten waar frequente huurders hun spullen veilig kunnen opbergen.
Het flexatelier wordt verhuurd per dagdeel. De tijden zijn standaard ingedeeld als volgt: 8.30-12.30 uur, 13.00-17.00 uur en 17.30 – 21.30. Daarbuiten  gaat in overleg.  Wil je structureel een dag of dagdeel huren? Ook dit kan, we bieden de mogelijkheid om voor langere tijd een vast moment te boeken. Het atelier leent zich ook goed voor een inspirerende teamdag, wij kunnen een offerte op maat maken!
Heeft u interesse en wilt u een keertje komen kijken? Neem vrijblijvend contact met ons op via steljevraag@artfarm.nl.