Agenda

Vooraankondiging Agenda

Paas Expositie
Peter Sinnige en Loes
8, 9 en 10 april 2023

Expositie Pauline Bakker
Werk van cursisten Pauline Bakker 
28 april tot en met 7 mei 2023

Expositie Gerda Kooger
Beelden en Schilderijen 
4 juni tot en met 25 juni 2023

Zomerexpositie thema Noord Holland
Beelden, Schilderijen en Foto’s
2 juli tot en met 27 juli 2023

Expositie Jose van Schuppen
Schilderijen
16, 17 september 2023

Kruizer winterfair 10 en 11 december.

Dit weekend is de Artfarm geheel in het teken van kerst! Bezoek de 12 open ateliers, een expositiehal vol creativiteit en geniet van een warme drankje en wat lekkers bij een warm vuurtje. Er is veel te zien en te beleven dus zet de datum maar snel in je agenda! Naast de Artfarm zijn er dit weekend diverse locaties, herkenbaan aan de rode ster, te bezoeken in ’t Kruis.

Open atelier kunstenares Yvonne Alting 12 en 13 november
Van harte uitgenodigd voor de komende open dagen in mijn atelier. 
Nog nooit gezien, wat prachtig!”  
Dat hoor ik mensen vaak zeggen die mijn werk, collages en prints, voor het eerst zien. Dat vind ik natuurlijk een mooi compliment. Maar wat maakt mijn werk zo bijzonder?
Ik gebruik in mijn collages een verrassende combinatie van papier, kunststoffen en metalen, op het randje van abstract en herkenbaar. Ik ben lang bezig met het ontwikkelen van een nieuw kunstwerk en pas tevreden als er werkelijk iets nieuws is ontstaan! Mijn inspiratie komt vooral uit mijn naaste leefomgeving. Ik houd bijzonder veel van de streek waar ik woon en werk, de  kop van Noord-Holland. Dat ziet U in mijn kunst terug! De zeegezichten, het landschap en de vogels. Daarbij ben ik  een groot liefhebber van Japanse vormgeving. Ook die invloed is altijd herkenbaar. 
De laatste jaren maak ik ook abstracte objecten geïnspireerd op voor mij persoonlijke thema’ s, zoals “gebondenheid versus vrijheid”. Mijn collages zijn vrij stemmig van sfeer.  Tegengesteld daaraan ontwikkelde ik de laatste jaren een serie prints met vrolijke, kleurrijke fantasietulpen. Recent ontwierp ik een serie “niet-toeristische’  kaarten met onverwachte  combinaties van tulpen, dieren, vogels en de stijl van Delfs Blauw. Als dank voor Uw belangstelling voor mijn werk kunt U een kaart uit deze nieuwe collectie gratis mee naar huis nemen!  Kom genieten! 

Expositie cursisten in beeld
De cursisten van Henny Mazurel hebben het genoegen u uit te nodigen voor een groepsexpositie van het seizoen 2020 t/m 2022. Ze tonen beelden van brons, steen en schilderijen, ieder in hun eigen stijl. U kunt als kijker mee gaan in het proces van kijken, leren en doen. Dit alles heeft geleid tot verrassende resultaten.
Komt u ook genieten? De expositie is geopend op zaterdag 8 en zondag 9 oktober van 11.00-17.00 uur

Kunst voor Kids
Zaterdag 22 oktober 2022, Op de laatste zaterdag van de herfstvakantie organiseert de Artfarm een nieuwe editie van Kunst voor Kids! Het thema is moderne kunst. Maak een portret naar Picasso van zelfdrogende klei, krijt een dier naar Corneille ,creëer een abstract beeldje van gasbeton en nog veel meer. Een gezellig en educatief uitje voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor €10,- koop je een stempelkaart voor alle activiteiten, inclusief drinken met iets lekkers. De kinderen kunnen starten tussen 10.00 en 15.00 uur. Op elk heel uur start een nieuwe groep. Geef je op via Stel je vraag, laat ons weten hoe laat je komt en met hoeveel kinderen, zodat wij kunnen zorgen voor voldoende materialen!

Kunstbeleving
De kunstbeleving is bedoeld om kunst op een andere manier te bekijken en in rust te ervaren. Wanneer je een expositie bezoekt neem je meestal niet veel tijd om echt uitgebreid naar een werkstuk te kijken. Soms word je afgeleid door het andere werk, de prijs van het werk, of de mensen om je heen. Met de kunstbeleving bezoek je onze expositie met een kleine groep en krijg je de tijd om elk kunstwerk zelf te verkennen en op je in te laten werken. Dit kan verrassende uitkomsten opleveren die je na afloop met elkaar kunt delen onder het genot van wat lekkers. Elke eerste dinsdag van de maand om 19.30 uur is er een kunstbeleving. Reserveren kan via Stel je vraag.