Beleef de helende werking van kunst

Kunst & welzijn

We willen met onze stichting de helende werking van kunst & natuur toegankelijk maken voor ieder mens. Het terrein, voorheen een melkveehouderij, met haar rijke geschiedenis, natuur, ateliers, expositieruimte en beeldentuin vormt een gemeenschap waar mensen mogen ‘zijn’, in de breedste zin van het woord. In een wereld waar het tempo hoog ligt, iedereen het druk heeft en onder druk staat, is er een groeiende behoefte aan ruimte en rust. Natuur en kunst staan bijna als vanzelfsprekend symbool voor deze begrippen. Door jezelf te begeven in de natuur ervaar je ruimte en kun je tot rust komen. Je hoofd mag even stil staan, net als de tijd. Ook kunst heeft deze werking op lichaam en geest. Dit kan zowel in het beleven van kunst als in het kunstzinnig creëren. Wij hebben een divers aanbod waarmee u het inspirerende terrein en de kunstzinnige omgeving zelf kunt ervaren.

Op de Artfarm

Aanbod en activiteiten

Excursies, wisselende exposities en Kunst en Welzijn Markt

Flexatelier

We bieden een ruim en licht atelier van 62 M2, volledig ingericht en goed geoutilleerd.

Expositieruimte

De oude koegang is getransformeerd tot lichte expositieruimte voor beelden en schilderijen

Onze ateliers

Op ons erf zijn 17 hoge, lichte ateliers gerealiseerd, welke verhuurd worden

De kunstenaars

Breed scala aan kunstenaars die momenteel een atelier huren en een eigen aanbod verzorgen

Wie zijn wij

De Artfarm is een stichting en wordt samen met de eigenaren van het pand gerund. Samen dragen wij zorg voor een kunstcentrum in een landelijke en gastvrije omgeving. We initiëren activiteiten met verschillende organisaties en individuen op het gebied van kunst, welzijn, maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling.

Over de boerderij

De boerderij waar de Artfarm in is gevestigd, is gebouwd in 1914. Het pand is een zogeheten kop-romp boerderij en draagt de naam De Reigerhof. De karakteristieke voorgevel, met het oude gemeentewapen van Heerhugowaard er op, is in Jugendstil vormgegeven. Het achterhuis dateert van 1951. Het is in originele stijl herbouwd nadat het door blikseminslag volledig was afgebrand. Ondanks diverse verbouwingen en aanpassingen zijn het oorspronkelijke karakter van de boerderij en het erf zoveel mogelijk bewaard gebleven.